1. Besojeni ose jo, Finlanda ka 187.888 liqene!

2. Në Japoni shalqiu rritet në formë katrore sepse kështu mund të transportohet më lehtë.

3. Kur Beethoven humbi dëgjimin, ai kompozonte duke mbështetur kokën te piano, pasi në këtë mënyrë ai mund të ndjente vibratot e tingujve, duke krijuar kështu muzikën mahnitëse të tij!

4. “Pumice” është guri i vetëm që qëndron mbi ujë.

.

5. Uji që ne pimë është më i vjetër se dielli – Dielli është 4.6 miliarde vjet ndërsa uji shumë herë më shumë!

5

6. Problemi nuk nënkupton fund, por një fillim të ri!

7. Vetëm 17% e popullatës në botë ka sy ngjyrë të kaltër.

8. Duket e cuditshme por struktura e një arre, është e njëjtë me strukturën e një truri. Jo vetëm kaq, por arra ndikon drejtpërdrejt në forcimin e kujtesës dhe në eleminimin e stresit, elemente që kontrollohen nga truri!

9. Një peshk “Puffer” përmban helm të mjaftueshem për të vrarë 30 persona.

10. Një kavanoz me Nutella shitet çdo 2.5 sekonda në të gjithë botën…

 

Komentoni