Gjeologjikisht, Kauai është ishulli më i vjetër i Havait, që magjepsë me pamjet mahnitëse. Me një lartësi mbidetare prej 1,598 metrash, Kawaikini është maja më e lartë në këtë ishull vullkanik, i cili është i njohur edhe si Ishulli Kopsht, për shkak të vegjetacionit të shumtë, respektivisht peizazhit të gjelbër. Në të gjenden disa prej…

Sa peshon një re? Një grumbull resh mund të mbajë rreth 550 tonë ujë. “Ose, nëse doni ta krahasoni me diçka që kuptohet më lehtë… përfytyroni elefantët”,—thotë meteorologia Pegi lë Mon. Po të supozojmë se një elefant peshon rreth gjashtë ton, atëherë uji që ndodhet vetëm në një grumbull të zakonshëm resh peshon sa 100…

Një fshat i tërë në North Yorkshire në Angli është dalë në shitje për një çmim prej 25 milionë euro, raporton BBC. West Heslerton, në afërsi të Maltonit, ka 21 rezidenca, pub, pompë benzine, 43 shtëpi dhe 2.116 hektarë tokë, transmeton Koha.net. Ky fshat është në pronësi të një familje që më shumë se 150…

Keni menduar ndonjëherë se në cilin vend paguhen më së shumë njerëzit? Nëse po, atëherë përgjigjen mund ta gjeni më poshtë, ndonëse mund të zhgënjeheni nga pagat e larta që marrin njerëzit në vendet e zhvilluara të botës. Në listën e mëposhtme po ju sjellim dhjetë vende me të ardhurat më të larta të disponueshme,…