Pamjet gazmore teksa një mace tenton të pijë ujë me gotë po përhapen me shpejtësi. Në videon bashkëngjitur shihet macja e cila fiksohet pas ujit që gjendet në fund të gotës. Ajo fut këmbën e saj me synimin për ta kapur por nuk ia del. Pas kësaj e kthen gotën si të ishte njeri dhe…

Hoteli më i vjetër në botë është ndërtuar para 1311 vitesh në vitin 705 dhe ndodhet në një fshat të Japonisë. Prej themelimit të tij ky hotel është mbyllur vetëm për rikonstruksion dhe prej atëherë pas 52 brezash, atë vijon ta mbajë e njëjta familje. Herën e fundit që ai është rinovuar ka qenë viti…

1980 – Fillon transmetimet televizioni CNN (Cable News Network) nga pronari amerikan i medies, Ted Turner, sipërmarrës e afarist. CNN u bë kanali i parë televiziv me 24 orë lajme. Aktualisht, ky rrjet transmeton nëpërmjet “CNN International” në mbi 212 vende dhe territore të botës.

1 Qershor 1945 Është dokumentuar se këtë ditë u distilua për herë të parë ‘Scotch Whisky’ (uiski skocez) nga pastori John Kor. Në gjuhën gaelik ‘usku’; anglisht ‘whisky’, do të thotë ‘ujë jete’. Sot Whisky prodhohet në shumë vende të botës, por që një ‘uiski’ të quhet ‘scotch whisky’ ai duhet të jetë prodhuar në…