Lokacionet si p.sh. Bazilika e Shën Pjetrit në Romë apo Angkora në Kamboxhia me siguri janë në listën e dëshirave të çdo udhëtari. Mirëpo, problemi është se ato janë edhe në listën e godinave të rrezikuara nga numri i madh i njerëzve të cilët i vizitojnë… Shembulli më i ri për këtë është Cappella Sistina…

Pa marrë parasysh kërkimet e shumta, truri i njeriut edhe në ditët e sotme është enigmë për shkencëtarët dhe për “botën e zakonshme”. Bashkëpunëtorët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë në SHBA kanë bërë listën e 10 lajthitjeve më popullore mbi trurin, në mesin e të cilëve është njëra ndër më të njohurat dhe më të…