Shtëpitë nëntokësore dikur u kishin shërbyer njerëzve për t’u strehuar nga forcat e natyrës, mirëpo, këto shtëpi dhe objekte janë bërë sërish të popullarizuara, për shkak të qëndrueshmërisë së tyre dhe kursimit të energjisë. Krahas aspektit të mirë izolues, këto objekte të mahnitshme të banimit janë të integruara për mrekulli në kuadër të peizazhit natyror.…

Të jesh një artist i madh nuk është gjë e lehtë, sepse – krahas talentit, përkushtimit dhe studimit, duhet të jesh dhe shumë kreativ. Artisti brazilian, Lucas Levitan, i ka të gjitha këto…në veçanti kreativitetin. Levitan, tashmë jeton në Londër, ndërsa famën botërore e ka arritur me vizatimet qesharake, “korrigjimet”, që i bën mbi fotografitë…

Sot më 21 shtator, shënohet Dita Ndërkombëtare e Paqes, e cila është themeluar nga Kombet e Bashkuara. Asambleja e Përgjithshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB) e ka shpallur këtë datë si dedikim për forcimin e idealeve të paqes, mes vendeve dhe popujve të botës. Tema e sivjetme e përkujtimit është “Partneritet për Paqe-…

Lokacionet si p.sh. Bazilika e Shën Pjetrit në Romë apo Angkora në Kamboxhia me siguri janë në listën e dëshirave të çdo udhëtari. Mirëpo, problemi është se ato janë edhe në listën e godinave të rrezikuara nga numri i madh i njerëzve të cilët i vizitojnë… Shembulli më i ri për këtë është Cappella Sistina…

Pa marrë parasysh kërkimet e shumta, truri i njeriut edhe në ditët e sotme është enigmë për shkencëtarët dhe për “botën e zakonshme”. Bashkëpunëtorët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë në SHBA kanë bërë listën e 10 lajthitjeve më popullore mbi trurin, në mesin e të cilëve është njëra ndër më të njohurat dhe më të…

Manhatani mund të jetë vendi i fundit në botë që mendoni kur bie fjala për kamping. Por një hotel në Nju Jork ka vendosur të ofrojë një eksperiencë unike: Një natë jashtë në katin e 17-të. Gjithçka është e pajisur për një natë fantastike kampingu. Edhe çmimi nis nga 2 mijë dollarë dhe shkon deri…

Kështjella e Krujës është renditur e dyta në kasifikimin e Skyscanner ndër dhjetë më tërheqëset në Evropë për turistët, duke i dhënë atyre një arsye historike për ta vizituar. E lidhur ngushtë me emirin e heroit tonë kombëtar, sipas klasifikimit kjo kështjellë reflekton esencën e guximit me të cilin ajo u krijua, por edhe me…

1 2 3 6