Shtëpitë nëntokësore dikur u kishin shërbyer njerëzve për t’u strehuar nga forcat e natyrës, mirëpo, këto shtëpi dhe objekte janë bërë sërish të popullarizuara, për shkak të qëndrueshmërisë së tyre dhe kursimit të energjisë. Krahas aspektit të mirë izolues, këto objekte të mahnitshme të banimit janë të integruara për mrekulli në kuadër të peizazhit natyror.…

Të jesh një artist i madh nuk është gjë e lehtë, sepse – krahas talentit, përkushtimit dhe studimit, duhet të jesh dhe shumë kreativ. Artisti brazilian, Lucas Levitan, i ka të gjitha këto…në veçanti kreativitetin. Levitan, tashmë jeton në Londër, ndërsa famën botërore e ka arritur me vizatimet qesharake, “korrigjimet”, që i bën mbi fotografitë…

Pamjet gazmore teksa një mace tenton të pijë ujë me gotë po përhapen me shpejtësi. Në videon bashkëngjitur shihet macja e cila fiksohet pas ujit që gjendet në fund të gotës. Ajo fut këmbën e saj me synimin për ta kapur por nuk ia del. Pas kësaj e kthen gotën si të ishte njeri dhe…

1980 – Fillon transmetimet televizioni CNN (Cable News Network) nga pronari amerikan i medies, Ted Turner, sipërmarrës e afarist. CNN u bë kanali i parë televiziv me 24 orë lajme. Aktualisht, ky rrjet transmeton nëpërmjet “CNN International” në mbi 212 vende dhe territore të botës.

1 Qershor 1945 Është dokumentuar se këtë ditë u distilua për herë të parë ‘Scotch Whisky’ (uiski skocez) nga pastori John Kor. Në gjuhën gaelik ‘usku’; anglisht ‘whisky’, do të thotë ‘ujë jete’. Sot Whisky prodhohet në shumë vende të botës, por që një ‘uiski’ të quhet ‘scotch whisky’ ai duhet të jetë prodhuar në…