Cila është kafsha më e ngadaltë sipas jush? Të gjithëve fillimisht na vjen në mendje breshka, por nëse e mendoni më mirë ka edhe disa kafshë të tjera që ia kalojnë breshkës…në ngadalësi.
Qukapiku amerikan

Bëhet fjalë për shpendin më të ngadaltë në botë. Ai fluturon vetëm me 8 kilomtra në orë.

Kërmilli

Ai lëviz 1.3 centimetër në sekondë dhe sigurisht që bën pjesë në këtë listë.

Breshkat gjigante

Është një nga zvarranikët më të ngadaltë në botë dhe me peshë shumë të madhe.

Koala

Një nga kafshët që nuk të shkon në mendje që është e ngadaltë është koala.

Lopa e detit

Ato arrijnë në peshë deri në 600 kilogramë dhe kjo justifikon më së miri arsyen pse lëvizin ngadalë.

Kali i deti

Kali i detit lëviz me shpejtësi shumë të ngadaltë edhe pse ecën në pozicion të drejtë.

Ylli i detit

Është prapë një kafshë që nuk ju shkonte në mendje për në këtë listë. Ka rreth 1.800 lloj yje deti dhe disa prej tyre janë më të shpejtë se kërmilli.

Kërmill pa guaskë

Është zvarraniku më i ngadaltë, i cili ecën me 0.3 kilometra në orë.

Komentoni