“Museo Atlantico” quhet muzeu më i veçantë për momentin në ishullin spanjoll Lanzarot.

Ky muze që do të hapet me 25shkurt ekspozon një koleksion skulpturash që përshkruajnë refugjatët, dhe është tërësisht nën ujë.

Artisti britanik njëkohësisht edhe autor i veprave artistike ka sqaruar e ky muze është një përkujtues i zymtë i përgjegjësisë kolektive të komunitetit global.

Ndërkohë për këtë projekt në Lanzarot, PBS News Hour ka raportuar së është financuar nga qeveria spanjolle dhe fokusohet në krizën e refugjatëve të Europës.

Mijëra refugjatë kanë humbur jetën e tyre, e shumë prej tyre janë mbytur në brigjet e Turqisë a Greqisë, ku destinacion kanë patur vendet e Europës perëndimore.

Komentoni